Järjestöt ovat riippuvaisia rahapeliriippuvaisista

MTV Uutisten kolumnini käsittelee järjestökentän rahoitusta Veikkauksen voittovaroista ja sen eettisiä ongelmia. Juuri nyt käsillä on tilaisuus irrottaa järjestöjen avustukset rahapelien tuotoista lopullisesti.

"On hiuksia nostattavaa, että arviolta puolet rahapelien tuotosta on peräisin eniten pelaavan viiden prosentin rahoista. Mielikuva marketin tuulikaapissa kansaneläkettään hedelmäkoneeseen hakkaavasta mummosta tai vaarista vastaa todellisuutta surullisen hyvin. Tätä järjestelmää ei voi puolustella millään."

Lue kolumnini kokonaisuudessaan MTV Uutisten sivulta. Keskustelu aiheesta jatkuu Twitterissä.

Pekka Saurin kolumni: Järjestöt ovat riippuvaisia rahapeliriippuvaisista – katkaistaan tämä kytkös nyt
On hiuksia nostattavaa, että arviolta puolet rahapelien tuotosta on peräisin eniten pelaavan viiden prosentin rahoista. Mielikuva marketin tuulikaapissa kansaneläkettään hedelmäkoneeseen hakkaavasta mummosta tai vaarista vastaa todellisuutta surullisen hyvin. Tätä järjestelmää ei voi puolustella mil…